Hemmagjord flädersaft och grillkväll

Idag for jag och Liine ut till Jätsberg, där Liines föräldrar bor(en jääääättestor gård med hur mkt mark som helst och kor och massa hus och hur fiiiint som helst). Vi skulle leta fläder och göra saft på. På de flesta träd och buskar vi hittade så var det mesta överblommat eller redan plockat. Vi fick väl ihop hälften och höll på att ge upp när vi kärde på en grusväg och fick syn på ett stoooort träd nere på en stor äng. Inte en sån fin äng man ser i svenska småländska filmer, utan mer med en touch av snår a la 4 meter, 150 cm höga brännässlor och massvis med gräs. Längst in i ett snår så hittar vi ett jättefint träd med massa blommor.
Massa blommor för att ingen annan varit så DUM att ta sig in dit.
Efter att ha vandrat i högt gräs med nässlor så kom vi fram. Ett hav av nässlor mellan oss och trädet togs lätt bort med en "lie" gjord av en träpinne. Liine, som inte är så jättelång försvann  i gräset och vi skrek och skrattade så om någon hörde(vilket någon MÅSTE gjort) så måste dom trott vi var dumma i huvudet. Vi fick iallafall till slut fatt i alla våra blommor och nu står saften på tillsugning(??) i fyra dagar. Ska bli spännande, aldrig gjort saft innan! Jag fick dessutom prata med kossorna i hagen jämte lite,¨dem har ju så fina stora mörka ögon!! När vi kom hem hoppade vi genast i vattnet och gnuggade bort alla miljaders miljoner bladlöss vi fått på oss!!

Jag pratar lite med korna. Lägg märke till de fins stövlarna och min fina stil=)


Ikväll har vi grillat hos mamma och pappa, som är på Öland i några dagar. Vi var väl 10 st som har ätit och pratat. Mathias sover i stan ikväll för han har spelat tennis och ska upp tidigt så han orkade inte köra ut här ikväll. Så bli jag och Lilleman som får vakta huset i natt. I morgon jobbar han sin sista dag innan han får en välförtjänt semester, för det behöver han verkligen!

Nu ska jag kolla lite tv eller läsa lite, sen ska jag sova.

Längtar så till min bror och hans familj komemr hit och några veckor(en och en halv!!!). Pratade med min bror idag när jag hörde i bakgrunden att Wilda ville pratat med. Sååååå söt är hon. Hon förklarade att dom lagade mat och att hon pratade med Tette=) Gud avd jag saknar ungarna. Ska bli så him,la kul att få umgås med dem alla tre i minst en vecka. Ska på bio med Fabien och Anton och åka ut till tvillingarna och leka med Wilda tror jag. Åh hoppas nästa vecka går fort)Förutom helgen i Falsterbo då, det ska med bli så himla skoj!!!!!)

Tänker på er i morgon...

Nej nu ska jag chilla i soffan lite.
Sov gott!!

Och fel hade jag!!=)

Det blev en liten tjej!!!

GRATTIS Sara och Johan och Lukas som nu är storebror!
Vid tio i fem idag på morgonen fick jag ett mess av Sara där det stod "Det blev en HON=)".
Jag har ju i flera år och flera graviditeter gissat rätt på avd folk ska få. Sara var ju sugen på en tjej, men jag hävdade att det skulle bli en kille. Men tji fick jag=)

Nu återstår bara om jag har rätt om Lottis bebis!!

Här är lilla flicka Danelö-Sethsson

Sista dagen på första(men näst sista) veckan.

Igårkväll landade vi hos Janne och Erika vid halv sex sex tiden.
Vi möttes av två små troll i hallen som stod och log så fort dom såg oss, OCH de stora paketen vi hade med oss.
Dom fick sina paket som dom slet upp illa kvickt.

Sen följde bad och matning av barn och lite prat. Janne började med sushin och sen hjälptes vi alla åt (med Janne som lärare) att rulla nigiris och göra lax och tonfiskkuddar.
Det blev verkligen så himla gott!! Efter ex antal så blev vi hur mätta som helst och satt på deras fina altan och drack rosévin och öl.

Himla trevlig kväll med trevliga människor. För det är de verkligen. Himla lättsamma och roliga och det häder alltid något runt dem.

Tack Janne och Erika för en trevlig kväll!!!

Idag jobbar jag sista dagen för denna veckan. Ska jobba här en vecka till om några veckor men nu går jag på en veckas semester!! Ska bli skönt. Hinna ifatt lite hos mamma och pappa innan de kommer hem med.

Annars inte hänt så mkt. Ikväll ska vi grilla hela gänget hos mamma och pappa. Nice!!!

Homemade sushi och mys med twinsen

Ikväll ska jag äntligen få min efterlängtade hemmagjorda sushi av Janne!!
Mathais var och hälsade på dem en snabbis igår och då bestämde dem att vi skulle ha en myskväll ikväll och äta hemmagjord sushi och fira barnen som fyllde TVÅ ÅR i måndags.

Tyvärr hade vi inte tillfälle att åka ut på deras födelsedag och vi har heller inte möjlighet att komma på deras kalas på lördag.
Därför ska vi fira dem ikväll istället!! Ska bli jättemysigt och vi ska även få testmysa på Janne och Erikas nya fina STORA altan som Mathais hjälpt Janne bygga. Ska bli supermysigt.
Mathias sa att han och Janne skulle basta och dricka öl(!!) ikväll, men vem gör det mitt i sommaren? Dricka öl ok, mn basta??
Vi får väl se hur det går. Vi får väl ha en hink emd kallt vatten utanför ifall de svimmar av värmen! :)

Nu ska jag packa ihop mig snart och köpa present åt barnen!!

RSS 2.0